Agny’s dressing

 

Een aantal jaar geleden mocht ik bij mijn collega Agny komen eten, en zij serveerde een eenvoudige sla met een verrukkelijke dressing.

Ik en alle andere gasten smeekten om het recept, maar dat kon ze niet geven. Ze kon de ingrediënten noemen, maar de hoeveelheden deed ze op gevoel.

Dus toen ben ik zelf maar aan het experimenteren gegaan. Ik heb verschillende verhoudingen geprobeerd, ik heb dingen weggelaten of juist extra toegevoegd, en kwam uiteindelijk op deze topper uit. En hoewel het misschien niet eens meer op het originele recept lijkt is deze dressing bij ons altijd bekend gebleven als Agny’s dressing.

Gemeten in ¼ theelepel is dit voldoende voor een hele krop sla, of een grote zak gemengde sla uit de supermarkt.

Wat heb je nodig?

  • 1 deel honing
  • 1 deel gladde mosterd
  • 1 deel dragon-azijn
  • 3 delen milde olijfolie
  • 3 delen slasaus

Aan de slag!

Meng met een garde de honing, mosterd en azijn door elkaar. Klop er de olie doorheen en roer daarna de slasaus erdoor.

Smaakt ook heerlijk in deze salade met gerookte kip, appel en geitenkaas.

 

Leave a Reply