IMG_1612

IMG_1622

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 275 g suiker
  • 3 eieren
  • 90 ml neutrale olie
  • 60 g appelmoes
  • 180 ml magere yoghurt
  • sap van 1 citroen (behalve 2 el voor glazuur)
  • ½ tl vanille
  • 150 g poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el yoghurt

Bereiden

Bekleed de bodem van een springvorm Ø24 met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng bloem, bakpoeder, baksoda, en zout door elkaar. Zet apart.

Rasp de citroen boven de suiker en coeg de eieren, olie, appelmoes, yoghurt, citroensap en vanille toe. Mix goed door elkaar met een garde.

Spatel het bloemmengsel erdoor en giet in de springvorm.

Zet in de oven gedurende 60 minuten of tot een prikker er droog uitkomt.

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuutjes wat afkoelen. Maak ondertussen de glazuur door 1 el yoghurt te mengen met 1 el citroensap en de poedersuiker. Voeg eventueel wat extra citroensap toe als de glazuur echt te stevig is.

Verdeel de glazuur over de nog warme cake en laat verder afkoelen en de glazuur hard worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation