Dubbeldekker hamburger

Dit is een beest van een hamburger. Hier heb je twee handen voor nodig, en het is onmogelijk (voor mij tenminste) om deze op een nette manier te eten. En dat is prima. Deze hamburger verdient het om zonder bestek en netheid gegeten te worden. Dit is gewoon genieten.

Ik gebruik hiervoor een mengsel van de slager van 70% runder- en 30% varkensgehakt. Maar je kunt natuurlijk ook 250g runder- met 250g h.o.h.-gehakt mengen. Dat komt op hetzelfde neer. Dat beetje varkensgehakt geeft net wat extra smaak, maar als je wilt kun je natuurlijk ook geheel rundergehakt nemen. Wat ik wel aanraad is om vers gehakt te nemen, dat wil zeggen; geen gehakt wat ingevroren is geweest. Dat is minder sappig, en kleeft minder goed aan elkaar.

Mijn vriend en ik eten elk twee van deze dubbeldekkers. Maar als je de rest van de krop sla omtovert in een salade, en misschien nog wel zin hebt om er frietjes bij te eten, dan zou ik er één per persoon aan raden.

 

Wat heb je nodig voor 2 of 4 personen

  • 500 gehakt (runder en varkens, gemengd)
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl bruine suiker
  • zout & peper
  • 150 g champignons
  • 1 ui
  • boter of olie om in te bakken
  • verse cheddar
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
  • hamberger broodjes
  • hamburger saus
  • sla

Aan de slag!

Meng in een grote kom het gehakt met de worcestersaus, paprikapoeder, knoflookpoeder, bruine suiker, zout en peper goed door elkaar. Vorm er 8 porties van. Leg tussen 2 stukjes huishoudfolie en sla met de achterkant van een flinke steelpan tot dunne burgers.
Snij de champignons in plakken, snij de ui in reepjes. Snij dunne plakjes van de chedder. Was de sla, snij de broodjes doormidden. Maak de saus.
Bak de champignons en uien in een pan met wat boter of olie. Bak de plakjes bacon in een pan zonder boter of olie bruin krokant. Leg de broodjes met de snijkant naar boven onder een grill. Bak in een hete (grill)pan de hamburgers zonder boter of olie gaar.
Beleg een broodje met saus, sla, champignons, ui, burger, bacon, cheddar en de tweede burger.

 

 

1 Comment

  1. Hamburger met truffelmayonaise

    29 december 2013 at 15:54

    […] erg leuk en ook heeft ze een mix van leuke recepten op Sunshine in my Kitchen staan. Toen ik deze heerlijke hamburgers voorbij zag komen, hoefde ik geen moment meer na te denken over wat ik deze maand voor de […]

Leave a Reply