Fresh Box: Aardappelcurry met griekse yoghurt

Eerste indruk:

Alweer zoveel aardappels. Ik neem er gewoon minder. Jaja, ik snap dat het aardappelcurry is, en er dus aardappels in horen te zitten. Maar als ik ze allemaal gebruik blijft er gewoon eten over. En dat is jammer. Dan kan ik beter minder aardappels gebruiken en wat ik niet gebruik in een ander recept verwerken.

Aardappelcurry met griekse yoghurt

Dit is het recept zoals het werd bijgeleverd door FreshBox:

Ingredi├źnten voor 2 personen

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2,5 cm verse gember
  • ┬Ż rode peper
  • 1 aubergine
  • 1 tl komijnzaad
  • 150 ml griekse yoghurt
  • 4 takjes koriander
  • 2 el olie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Was de aardappelen grondig en snij in blokjes. Pel de ui en knoflook en snij fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Schil de gember en snij fijn. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij fijn. Snij de aubergine in blokjes.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het komijnzaad 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes en aubergine toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 150 ml water toe in de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten afgedekt koken.
  3. Roer ondertussen de overige komijnzaad door de griekse yoghurt. Spoel de koriander af en hak grof.
  4. Verdeel de aardappelcurry over de borden, garneer met de verse koriander en serveer met de griekse yoghurt.

En, wat is het resultaat?

In het recept moet je de komijn bakken met de aardappels, en even later de ‘overige’ mengen met de griekse yoghurt. Welke overige?? Ik heb maar wat gemalen komijn uit eigen voorraad erdoor geroerd. En omdat ik vervolgens niet goed las, ook de gehakte koriander.

Ik nam dus al minder aardappels, en dat was op zich wel een goed idee. Ik zou denk ik wel willen aanraden om de aardappelblokjes eventjes voor te koken. Nu was na het 10 minuten sudderen de aubergine zo’n beetje kapot gekookt, en de aardappels nog aan de harde kant.

En de smaak. Tja. Het was niet vies. Maar dat is eigenlijk ook alles. Dat komt misschien ook wel omdat de aardappels nog niet helemaal gaar waren. De komijn-smaak komt eigenlijk niet zo naar voren. Het was gewoon een beetje saai van smaak. En ik zou dit eigenlijk ook niet echt omschrijven als een ‘curry’. Ik ben hier dus niet echt fan van.

 

Leave a Reply