Fresh Box: Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal en frietjes

Eerste indruk:
Vandaag weer een eerste keer: zeekraal. En het ziet er wel lekker uit.

Gebakken kabeljauwfilet met zeekraal en frietjes

Dit is het recept zoals het werd bijgeleverd door FreshBox:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 600 g bildstar aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 200 g zeekraal
  • 6 takjes kervel
  • 200 g kabeljauwfilet
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Breng in een pan met deksel water aan de kook.
  2. Was de aardappelen grondig. Snij de aardappelen in dunne frietjes en kook deze 5 minuten. Giet daarna af.
  3. Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier, meng met 1 el olie, zout en peper en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de frietjes goudbruin kleuren. Schep regelmatig om en zorg ervoor dat de frietjes goed verdeeld zijn over de bakplaat.
  4. Pel ondertussen de knoflook en snij of pers fijn. Snij de tomaat in blokjes. Was de kervel en hak grof. Pers de citroen uit.
  5. Verhit 1 el olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en tomaat 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en bak 4 minuten op hoog vuur. Bak de laatste minuut de kervel mee.
  6. Wrijf ondertussen de kabeljauwfilet in met olie en bak deze 4 minuten aan beide kanten in een koekenpan.
  7. Serveer de gebakken kabeljauwfilet op de gebakken groenten en sprenkel met het citroensap. Serveer er de frietjes bij.

En, wat is het resultaat?

Nou, die zeekraal is best lekker. Ik zou het zelf nooit gekocht hebben. Klinkt toch best wel een beetje exotisch (en duur). Maar ik ben nu wel overtuigd, en als ik het tegenkom zal ik het zeker wel eens kopen. De frietjes zijn ook wel lekker. Normaal grijp ik dan toch naar de frituurpan, en dit is nu een gezondere versie. Ga ik ook zeker vaker maken.

Kortom, een verrassend lekker recept.

 

 

Leave a Reply