Fresh Box: Groene curry met kippendijfilet, venkel en spitskool

Eerste indruk:
Ik hou wel van spitskool. Ben iets minder enthousiast over de venkel, maar misschien smaakt het juist erg lekker bij de curry. Ik wacht af.

Groene curry met kippendijfilet, venkel en spitskool

Dit is het recept zoals het werd bijgeleverd door FreshBox:

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 170 g zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 spitskool
  • 1 tomaat
  • 200 g kippendijfilet
  • 1 tl groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst in 1 liter water afgedekt in 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  2. Pel ondertussen de knoflook en snij of pers fijn. Snij de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snij in dunne plakken. Snij de spitskool in dunne repen. Snij de tomaat in parten. Snij de kippendijfilet in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kippendijfilet met de knoflook, peper en zout in 3 minuten.
  4. Roer de currypasta door de kippendijfilet en verhit deze gedurende 30 seconden. Voeg de venkel en spitskool toe en roerbak 2 minuten. Roer de kokosmelk door de curry, dek de pan af en laat 8-10 minuten sudderen op middellaag vuur. Voeg halverwege de tomaat toe. Voeg naar smaak extra peper, zout en currypasta toe.
  5. Verdeel de zilvervliesrijst over de borden en serveer de groene curry erover.

En, wat is het resultaat?

Woeha! Waar is de brandblusser?? Tjee, dat is niet mild-pittig meer. Pff. Misschien heb ik een ander idee wat een theelepel is, maar dit is toch wel behoorlijk scherp. Ik heb nog met veel rijst en veel drinken de helft van de curry naar binnen weten te krijgen, maar T. hield er na een paar happen al mee op. (Hij krijgt altijd last van zijn maag bij pittig eten.)

Jammer, want op zich vond ik de venkel eigenlijk wel lekker bij de spitskool. En voor zover ik de kokos kon proeven smaakte dat ook lekker.

Deze keer waren de groenten aan de kleine kant. De spitskolen die in de winkel koop zijn bijna wel dubbel zo groot, en ook de venkels zie ik meestal groter liggen. Ik zou dus eigenlijk uitgaan van een halve grote spitskool.

 

Spitskool over? Wat dacht je van Spitskool met kip en sesam, of Spitskool wraps.

 

Leave a Reply