Fresh Box: Kiptajine met gedroogde abrikozen en volkoren couscous

Eerste indruk:
Dit ziet er wel lekker uit. Ik hou wel van wat arabische stoofschotels. En jummie komijn.

Kiptajine met gedroogde abrikozen en volkoren couscous

Dit is het recept zoals het werd bijgeleverd door FreshBox:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 peen
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 1 tl komijnzaad
  • 6 takjes koriander
  • 200 g kipfilet in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 170 g volkoren couscous
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Breng de groentebouillon aan de kook in een pan met deksel
  2. Pel de rode ui en snij fijn. Was de peen en snij in plakken. Snij de abrikozen klein. Spoel de koriander af en hak fijn.
  3. Verhit in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster her komijnzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal uit de pan en bewaar apart.
  4. Verhit de helft van de olie in dezelfde pan en bak de kipfiletreepjes met de helft van het komijnzaad 5 minuten rondom. Haal de kipfiletreepjes uit de pan en bewaar apart.
  5. Verhit de overige olie in dezelfde pan en fruit de rode ui 2 minuten. Voeg de peen, tomatenblokjes en overige komijnzaad toe en bak 1 minuut. Schenk de helft van de bouillon in de pan, breng afgedekt aan de kook en kook 15 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste 2 minuten de abrikozen en kipfiletreepjes toe.
  6. Meng de volkoren couscous met de helft van de koriander en zout en peper in een kom. Schenk de overige groentebouillon over de volkoren couscous en laat afgedekt 5 minuten wellen.
  7. Maak de volkoren couscouskorrels met een vork los en verdeel over de borden. Schep de kiptajine erover en garneer met de overige koriander.

En, wat is het resultaat?

Oké, nu is het officieel: ik houd niet van couscous. Ik kan er niets aan doen, maar iedere keer dat ik het eet is het een teleurstelling. Die parelcouscous van vorige keer was eigenlijk meer een soort van pasta. Maar dit… Het voelt alsof je op het strand bent en een hap zand met je eten naar binnen hebt geschoven. En wat was het veel. Kijk maar eens naar de hoeveelheid op mijn bord. T had net zoveel, nog dat samen was nog niet eens de helft van de totale hoeveelheid.

Maar afgezien van het fiasco van de couscous was de saus wel lekker. Al had ik graag wel wat meer van de komijn willen proeven. Volgende keer zal ik er iets meer bij doen. En dan serveer ik het wel met bulgur, of brood denk ik.

 

Leave a Reply