Fresh Box: Parelcouscous met gestoofde groenten en feta

Eerste indruk:
De eerste keer dat ik parelcouscous eet. Ik heb wel vaker gewone couscous gegeten, en ik ben benieuwd hoe dit zal smaken.

Parelcouscous met gestoofde groenten en feta

Dit is het recept zoals het werd bijgeleverd door FreshBox:

Ingredi├źnten voor 2 personen

  • 200 g pompoenblokjes
  • 1 peen
  • ┬Ż courgette
  • 170 g parelcouscous
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 el citroensap
  • 70 g feta
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Kook 1 liter water in een pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten daar. Giet af en bewaar afgedekt.
  2. Snij ondertussen de peen en courgettte in de lengte doormidden en snij deze vervolgens in dunne plakjes. Scheer de basilicum klein en pers de citroen uit. Brokkel de feta in kleine stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de peen en pompoenblokjes 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten. Voeg 100 ml water toe en dek de pan af. Laat 8 minuten stoven.
  4. Voeg de basilicum en feta toe en bak 1 minuut op hoog vuur.
  5. Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en feta. Besprenkel met het citroensap.

En, wat is het resultaat?
Lekker. De groenten hebben een licht-zoete smaak, de feta geeft daar een lekker fris-zout accent bij. De parelcouscous heb ik maar 8 minuten laten koken, en dat was eigenlijk iets aan de lange kant. Qua smaak lijkt het veel op gewone pasta. Je zou dit gerecht ook prima met macaroni ofzo kunnen maken. Maar het ziet er met de parelcouscous wel wat exotischer uit.
De basilicum was bijna niet te proeven, dat mag volgende keer wel wat meer zijn. En de citroensap vond ik juist minder goed combineren. Dat zou ik dan volgende keer juist weer weglaten. Verder was het prima.

 

Leave a Reply