Frisse komkommer salade

Dit is voor een super simpele salade. Niet veel ingredi├źnten, en ik heb ze eigenlijk altijd wel in huis. De komkommer is lekker fris, de mayonaise geeft zachtheid, en de dille geeft net dat beetje extra pit.

Ik serveer deze salade bij de bbq, bij gebakken varkenshaas met champignonsaus en samen met kroepoek bij de nasi. Heel erg veelzijdig dus.

Deze salade kun je het beste direct serveren. 10 minuten in de koelkast is geen probleem, maar langer laten staan zorgt ervoor dat de komkommers hun vocht loslaten, en dan wordt de dressing te waterig.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • ┬Ż tl gedroogde dille
  • 1 volle el mayonaise
  • zout en peper

 

Aan de slag!

Schil met een dunschiller lichtjes de schil van de komkommer. Het is niet erg als er nog wat groene strepen op zitten. Snij de komkommer in de lengte doormidden, en schraap met behulp van een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snij nogmaals in de lengte doormidden. Snij vervolgens de kwarten in stukjes van 0,5 tot 1 cm breed. Doe in een grote kom.
Kruid de komkommer met wat zout en peper, strooi er de dille over en meng er de mayonaise door. Serveer direct.

 

 

BewarenBewaren

Leave a Reply