Groene slierten pasta

De naam klinkt niet echt appetijtelijk, dat geef ik toe. Maar de omschrijving is eigenlijk best passend, en is dus blijven hangen.
De voorbereiding heeft enige tijd nodig; dat rollen van de pasta duurt eventjes. Maar aan de andere kant heeft de dochter de leeftijd van kinderarbeid bereikt, en kunnen die kleine handjes dus mooi aan het werk gezet worden.


Je hebt voor dit recept wel echt een keukenmachine nodig. In het begin lijkt het ook niet te passen, maar prop het er gewoon in. Zodra ik de machine aanzet lijkt het allemaal niet te werken. Na een tijdje begin ik aan mezelf en het recept te twijfelen, en nog wat daarna krijg ik de nijging om wat extra spinazie (=vocht) toe te voegen omdat het echt veel te droog en te veel bloem lijkt. Maar als ik die aandrang dan weet te onderdrukken, en gewoon blijf wachten komt uiteindelijk alles toch weer goed en herinner ik me dat dit iedere keer gebeurt. Tja.

Wat heb je nodig?

  • 200 g verse spinazie
  • 100 g bloem
  • 100 g semolina
  • snufje zout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g wokgarnalen
  • 100 g roomkaas

Aan de slag!
Doe de spinazie, bloem, semolina, zout en knoflookpoeder in de keukenmachine. Laat deze draaien tot het een groene samenhand deeg word. Neem kleine stukjes van het deeg en rol er lange sliertjes van, de dikte van haricot verts. Leg ze zolang op een schone theedoek, zonder elkaar te raken.
Snij de paprika en ui in grove stukken. Fruit ze samen met de knoflook in wat olie op laag vuur zacht en gaar. Neem ze uit de pan en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine. Duw ze door een zeef om alle velletjes te verwijderen.
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Kook de groene pasta tot ze bovendrijven, een paar minuutjes. Giet ze af en hoe ze meteen onder koud water om ze af te koelen. Laat uitlekken.
Verhit wat olie in een grote pan. Bak de garnalen gaar en roze. Voeg dat de paprikasaus en roomkaas toe en meng. Doe de groene pasta erbij en warm helemaal door. Serveer eventueel met wat geraspte kaas erover.

 

 

Leave a Reply