HelloFresh-Box

Deze week hebben we voor de eerste keer een HelloFresh-Box ontvangen. Verloofde T. kwam er per toeval achter dat zoiets bestond, en het klonk wel veelbelovend. Je krijgt dan 1x per week een grote doos met verse ingrediënten voor 3 (of 5) maaltijden. Wij besloten om dit eens een kans te geven. We hadden al eerder een groentenkist-abonnement bij een lokale biologische groenteteler, maar dat was in praktijk toch niet zo handig.

Daar kregen we een kist vol met groenten en moesten zelf op zoek naar recepten. Op zich geen probleem, maar na 5 weken op een rij andijvie of bloemkool of bietjes was ook daarbij de inspiratie op. Een ander nadeel van biologische groenten: je kunt ze veel minder lang goed houden. Met eigenlijk als droeve resultaat dat zo’n beetje de helft van zo’n kist in de groenbak verdween omdat de bloemkool blauw was uitgeslagen, of de koolrabi’s wel erg raar begonnen te ruiken. Zonde. Dus hebben we dat abonnement opgezegd.

Maar nu leek dit toch wel een goed idee. Je krijgt namelijk niet alleen zomaar wat groenten thuis: nee, je krijgt complete maaltijden. Kijk, dat klinkt al beter.

Er zitten precies genoeg ingrediënten in (voor ons ons geval) 2 personen. Nu heb ik een redelijk gevulde voorraadkast. Iets te gevuld zelfs, volgens T. Maar het is wel fijn dat je geen hele kilo-verpakkingen hoeft te kopen wanneer je maar 50 gram nodig hebt. Je hoeft alleen maar standaard dingen zoals bakboter, olijfolie, zout & peper, bloem en azijn in huis te hebben. Nou, dat heb ik wel.

Ennn: je krijgt er een mooi foldertje met recepen bij. En een overzicht van hoe je alles moet bewaren en/of invriezen. En ook nog tips voor de volgorde van eten zodat je de meest bederfelijke ingrediënten als eerste opmaakt. Nou, daar heeft iemand over nagedacht. Toppie!

Hello Fresh Box

Eerste indruk:
Wat veel! Een grote doos met enorm veel inhoud. Maar na het bestuderen van de zakjes en het foldertje valt het eigenlijk ook wel weer mee. Ze maken waar wat ze beloven. Alles voor een maaltijd. Afgewogen porties van rijst en parmezaanse kaas, mini zakjes met precies genoeg kruiden en teentjes knoflook. Het ziet er in ieder geval wel praktisch uit. Met behulp van de folder is alles snel op de juiste bewaarplek opgeborgen.

Bij het bestuderen van de recepten heb ik wel mijn bedenkingen. Maar ik heb me voorgenomen om de recepten zo veel mogelijk te volgen, zonder meteen allerlei aanpassingen te maken.

Wil jij dit ook eens proberen met € 20,- korting? Geef dan de volgende code bij het bestellen.
U5ZM22

1 Comment

  1. Gerriëtte

    15 december 2017 at 15:07

    Ziet er geweldig uit hoor. Zal eens een probeerbox aanvragen als dat kan.

Leave a Reply