Knoflooksaus

 

Dit recept is al meer dan 30 jaar in de familie, en nog steeds maak ik het zoals mijn moeder het mij leerde.

Ik kan me mijzelf als klein meisje herinneren. Wij hadden in die tijd fritessaus in een vierkant plastic emmertje. Als dat bijna op was konden we daar mooi de saus in maken. Bodempje fritessaus, scheut melk, teentje knoflook en wat dille. Mengen maar, en klaar.
Ik noem het eigenlijk wel een recept, maar het is zo makkelijk dat dat misschien wel een overdreven benaming is. Zo makkelijk, en echt lekker bij bijvoorbeeld shoarma. Jummie.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 teentje knoflook
  • 3 el mayonaise of fritessaus
  • 2 el melk
  • ΒΌ tl gedroogde dille

Aan de slag!

Pers de knoflook en meng met de mayonaise, melk en dille. De saus moet makkelijk van een lepel afdruipen, een beetje zoals yoghurt. Voeg eventueel wat melk of mayonaise toe om de saus dunner of dikker te maken.
Laat ongeveer 10 minuten in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken voor gebruik.

 

Leave a Reply