Kookboek: Arabische gehaktballetjes

Dit recept sprak me eigenlijk meteen aan. Ook al werd het daar geserveerd met spaghetti. Dat vond ik maar niets. (Parel)couscous zou nog wel kunnen. Al ga ik liever voor bulgur.
Het originele recept gaat voor de rasp van een sinaasappel in het gehakt. Nu had ik dus mooi sinaasappels gekocht. Maar om een of andere reden heb ik in plaats daarvan gedroogde perzik gebruikt. Geen idee waarom, maar het zat al door het gehakt voor ik het in de gaten kreeg. En ik moet zeggen; het smaakte prima. En dat is voor mij wel praktisch. Want gedroogde abrikozen heb ik altijd in huis, terwijl ik sinaasappels speciaal moet gaan kopen. Lekker en makkelijk dus.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 3 dadels
 • 3 gedroogde abrikozen
 • ½ tl komijn
 • ½ tl koriander
 • zout en peper
 • 300 g half-om-half gehakt
 • olie om in te bakken
 • 1 ui
 • ½ tl komijn
 • ½ tl kaneel
 • ½ tl koriander
 • 1 blik tomatenblokjes (400ml)
 • 125 g bulgur
 • 250 ml (groente)bouillon
 • snufje paprikapoeder
 • ¼ tl kurkuma
 • 1 tl gedroogde peterselie

Aan de slag!

Snij de dadels en abrikozen in kleine stukjes. Meng samen met de komijn, zout en peper door het gehakt. Draai er kleine balletjes van (ongeveer zo groot als een walnoot) en bak ze aan in wat olie.
Snipper de ui. Fruit ze een paar minuten mee met de balletjes. Voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen.
Breng ondertussen de bouillon aan de kook, samen met de kurkuma en paprikapoeder. Voeg de bulgur toe en laat op laag vuur zachtjes koken tot alle water is opgenomen. Meng de peterselie door de bulgur en serveer met de balletjes en tomatensaus.

 

Kookboek voor de dinsdag
en alle andere doordeweekse dagen!
Albert Heijn

Leave a Reply