Kookboek: Pilaf met kerrie

Ik vind pilaf altijd klinken als een gerecht wat een flinke bereidingstijd heeft. Zoals suddervlees of erwtensoep. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Dit gerecht stond in no-time op tafel. Ui snipperen, abrikozen en cashews hakken, kip snijden, huppa bakken. Kruiden, rijst, vocht erbij. Even roeren. Tafel dekken, komkommer-salade maken, rijst controleren. Nog even omroeren en nootjes erover; aan tafel.

Klinkt dat nu niet razendsnel?

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 g (langkorrel) rijst
  • 2 kippendijen
  • 1 ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • ¼ tl koriander
  • ¼ tl komijn
  • snufje chili-poeder
  • 350 ml kippenbouillon
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 el rozijnen
  • 30 g cashewnoten

Aan de slag!

Spoel de rijst in een zeef af en laat de korrels uitlekken. Snipper de ui, snij de abrikozen in kleine stukjes. Snij het kippenvlees in blokjes.
Verhit wat boter in een hapjespan en bak de kip al omscheppend 3 minuten. Neem de kip uit de pan. Fruit de uisnippers op laag vuur 2 minuten. Bestrooi ze met kerrie, komijn, koriander en chili-poeder en fruit nog 2 minuten. Strooi de rijst in de pan en schep om tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, roer de rozijnen en stukjes abrikoos door de rijst en leg een deksel op de pan. Laat in 20-25 minuten zachtjes gaar worden en droog koken. Hak de cashewnoten iets kleiner en strooi ze over de gare pilaf.
Lekker met komkommer-salade.

Basis kookboek
Het vernieuwde stap-voor-stap kookboek
Blue Band

 

Leave a Reply