Kookboek van de week: intro

Ik heb mijzelf tot een taak gesteld. Een leuke taak, dat wel. En lekker ook.

Mijn kookboekenverzameling is redelijk uitgebreid. Vriendlief vindt dat het eigenlijk te veel kookboeken zijn. Al denk ik daar anders over. Er staan er nog zo veel kookboeken op mijn verlanglijstje. Tot nu toe ik heb ik er 110 verzameld. Nu zijn dat boeken en boekjes van verschillende groottes. Dikke boeken van ruim 300 pagina’s en kleine boekjes van 40 pagina’s. Nieuw gekocht of gekregen, maar ook voor een habbekrats in de 2e hands-winkel of op een rommelmarkt.
Vooral die laatste categorie koop ik dan met meerdere tegelijkertijd. En ik merkte dat ze uiteindelijk op de plank belandden om daar eigenlijk een beetje vergeten te worden. Als ik een recept zoek met een bepaald ingrediƫnt val ik toch eigenlijk wel terug op internet (Pinterest e.d.) omdat het makkelijker zoekt.

Welnu, mijn idee: ik ben van plan om regelmatig een willekeurig kookboek te nemen en daar een recept uit te maken. Dat kan letterlijk het recept uit het boek zijn, of in meer of mindere mate aangepast naar wat ik lekker of handig vind.

Ik heb een inventarisatie gemaakt van alle titels. Met behulp van een random-picker kies ik daar steeds een boek uit. Ik maak daar dan een (of meerdere) gerechten uit waar ik over zal bloggen.
Even een snelle rekensom: als ik iedere week een ander kookboek neem ben ik daar dan wel een ruime 2 jaar mee bezig. Pff, als je het zo bekijkt heb ik inderdaad wel veel kookboeken.

Volgende week bijt ik het spits af met het kookboek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?

Leave a Reply