Paksoi stamppot met pindakaas gehaktballen

Hoewel het winterweer niet echt meewerkt heb ik de laatste tijd wel zin in stamppot. Maar niet zomaar stamppot. Nee, ik wil speciale. Met paksoi.

Dat is natuurlijk geen oer-Hollands ingrediĆ«nt, dat weet ik ook wel. Ook de pindakaas en ketjap voelen wat meer Oosters aan. Toch is de combinatie erg lekker. En het is zo’n snel klaar, geen gedoe-recept. Soms hebt ik niet eens zin om de gehaktballen de maken, dan bak ik het gehakt gewoon rul met de ui en voeg ik de rest van de ingrediĆ«nten op het laatst toe. Zo krijg je een soort van gehaktsaus. En ook dat is erg lekker.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 ui
  • 1 struik paksoi
  • aardappels
  • 300 g gehakt
  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • panko of paneermeel
  • scheutje melk

Aan de slag!

Snipper de ui. Was de paksoi en snij in kleine stukjes. Hou grofweg de stukjes witte stengel apart van de groene bladeren. Schil de aardappels en kook ze gaar.
Meng het gehakt met de ui, pindakaas, ketjap en panko. Vorm en balletjes van. Bak ze in wat boter of olie gaar. Verhit in een andere pan wat olie. Bak daarin de witte stukken paksoi omscheppend 1 minuutje. Voeg dan de groene stukken toe en laat slinken.
Pureer de aardappels als ze gaar zijn met wat melk. Roer er de paksoi doorheen en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gehaktballen.

 

BewarenBewaren

Leave a Reply