Paprikasoep met smeerkaas

Dit is een favoriete soep. Makkelijk te maken, en valt bij de meeste mensen in de smaak.
De paprika’s zijn heerlijk zoetig en de smeerkaas geeft net dat beetje extra pit.
Deze soep is ook makkelijk een dag van te voren te maken. Bewaar dan tot gebruik in de koelkast. De volgende dag hoef je alleen maar een beetje extra water toe te voegen en zachtjes op te warmen. De smeerkaas voeg ik met een klein lepeltje toe, dan smelt ze eerder in de warme soep. Al lukt het ook wel als je het hele kuipje ineens als een grote klomp toevoegt, het duurt alleen langer.
Je kunt deze soep als lunch eten met warme focaccia, als voorgerecht met kruidencroutons of in kleine kopjes / glaasjes als amuse.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 ml water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 kuipje smeerkaas

Aan de slag!

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de paprika’s, maak schoon en snij in stukken.
Verhit in een soeppan wat olie. Bak hier in de ui, knoflook en paprika 3 minuten zachtjes aan. Voeg het paprikapoeder, water en bouillonblokje toe. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer pureren en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de soep door een zeef om alle velletjes te verwijderen, en doe weer terug in de pan. Voeg de smeerkaas toe, roer goed door en warm de soep nog een minuutje door, maar laat niet meer koken.

 

Leave a Reply