Rijstsalade met kip en cashewnoten

Een lekker zomerse salade. Ik maakte hem voor bij de bbq. Dat is weer eens wat anders dan de overbekende huzarensalade. (Ook al is daar op zich niets mis mee.)

Ik snij alle ingredi├źnten fijn, omdat ik dat er leuker uit vind zien, en je zo in ieder hap alles proeft. Maar als je graag de stukken groter wilt houden is dat natuurlijk ook prima. Ieder zijn smaak.

Soms voeg ik ook nog een klein blikje erwtjes en/of mais toe, maar dat had ik deze keer niet in huis, dus nu zonder.

Je kunt deze salade in de koelkast bewaren, maar haal ongeveer 30 minuten van te voren eruit zodat de meeste kou eraf is.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 rode paprika
  • ┬Ż bosje lente-uitjes
  • 1 kipfilet
  • 1 klein blikje perziken (uitlekgewicht 135 g)
  • 150 g rijst
  • 50 g gezouten cashewnoten
  • 100 ml yoghurtdressing met tuinkruiden

Aan de slag!

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Kruid met zout en peper. Verhit olie in een wok en bak hierin de kipfilet bruin en gaar en laat wat afkoelen.
Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Snij de perziken in blokjes. Hak de cashewnoten kleiner.
Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Kook de paprikastukjes de laatste 4 minuten, en de lente-uitjes de laatste 30 seconden mee. Giet de rijst en paprika af in een zeef en spoel het goed onder de koude kraan. Laat even uitlekken.
Meng rijst en paprika met de lente-ui, de kipfilet, perzik en cashewnoten en schep de yoghurtdressing erdoor. Serveer op kamertemperatuur.

 

 

 

Leave a Reply