Over mij

Hoi, ik ben Melissa. Hier zijn wat weetjes over mij:

Ik volg al jaren andere blogs over koken, en kreeg toch de kriebels om het zelf eens te proberen. Tadaa, je ziet het resultaat.

Mijn grote liefde in het leven is mijn vriend verloofde echtgenoot T en inmiddels zijn daar ook nog dochter V en zoon T bijgekomen.

Mijn grote liefde in de keuken is mijn KitchenAid Artisan. Dat is het enige apparaat wat op het keukenblad staat. (Nou ja, behalve dan de Nespresso machine van T.) De rest staat uit het zicht in de kastjes. Maar aangezien ik voorheen zonder zo’n apparaat heb moeten stellen heb ik in de loop van de jaren mijn recepten aangepast aan gewoon handwerk met een pollepel, of eventueel met een elektrische mixer; zo’n ding om in de hand te houden (en een lamme arm van te krijgen als je er eiwitten mee klopt).

Ik hou niet zo van knapperige groenten. Je maakt me ook niet blij met rauwkost. Dus mijn broccoli gaat in het kokend water tot hij zacht is, en blancheren doe ik alleen met andijvie voor in de stamppot. Als jij wel van beetgare groenten houd, reken dan een kortere kooktijd.

Ik heb zo’n leuk setje met maatcups en maatlepels. De cups zijn 1 hele, 1/2, 1/3 en 1/4 cup. Ik gebruik ze meestal als ik een Amerikaans gerecht moet maken. Zij denken namelijk in cups, en niet in milliliters of grammen. Ach ja, kunnen ze ook niets aan doen.

De lepels zijn 1 eetlepel, 1 theelepel, 1/2 theelepel, 1/4 theelepel en 1/8 theelepel. Geen idee of ze ook daadwerkelijk overeen komen met ‘echte’ eet- en theelepels, maar ik gebruik ze in ieder geval bij het afmeten van mijn ingrediënten. Voor mijn verjaardag heb ik eens een setje gekregen met een dash, pinch en smidgen. Zoiets als een snufje, mespuntje en een beetje. Ik denk dat de dash overeenkomt met 1/8 theelepel, pinch met 1/16 theelepel en smidgen met 1/32 theelepel.

Maatlepels & cups

Ik bak alles in mijn heteluchtoven. Alle genoemde oven-temperaturen zijn dus voor hetelucht.

Ik hou van appeltaart (hmmm), franse kaas op toastjes, pasta en nieuwe recepten uitproberen.

Ik hou niet van olijven, vla/pudding en slagroom. Ik gruw van avocado’s (smaakt naar zeep, bleh) en hou niet van de smaak van alcohol.

Mijn salades zijn altijd fijngesneden. Ik hou ervan dat ik in één hap alle smaken in mijn mond heb. Ik weet dat veel mensen er juist fan van zijn om grotere stukken te eten, zodat ze een duidelijke smaak hebben. Mocht jij dat nu ook vinden? Geen probleem natuurlijk, dan laat je de stukken wat groter. Dat is het voorrecht van de kok.

 

Update: Mijn belangrijkste reden voor het beginnen van deze site was – en is – het digitaal bijhouden van mijn recepten. De laatste tijd heb ik echt geen tijd kunnen vinden om mooie foto’s te maken. Maar ik merkte wel dat ik steeds vaker verzoeken kreeg voor een recept. En tja, die stonden nog niet online. Ik heb dus besloten om deze recepten toch online zetten. Helaas zonder mooie foto. Ik heb nog overwogen om snelle foto’s te nemen met m’n telefoon, maar ik denk niet dat het daardoor smakelijker gaat uitzien. Dus ik ga mooie foto’s met terugwerkende kracht toevoegen zodra ik er de tijd voor heb.

BewarenBewaren

2 Comments

 1. Cynthia

  4 december 2015 at 14:21

  Hallo, mag ik je vragen waar je dat setje maatbekers en lepels hebt gekocht?
  Ik ben al lang op zoek naar een rvs setje! Ik hoor graag van je! Met vriendelijke groet, Cynthia Hagenstein

  1. Melissa

   4 december 2015 at 20:29

   Hej Cynthia,
   Die heb ik gekocht bij Dille & Kamille. Ik was ook al een hele tijd op zoek toen ik ze daar eindelijk vond.
   Maatlepels en Maatcups. Ik vind ze erg fijn in gebruik. Ze hebben ‘scherpe’ randen zodat je strak kunt afstrijken. Voorheen had ik de blauwe cups van de AH en een setje lepels van de HEMA, maar die zijn wat minder fijn in gebruik vind ik.
   Die kleinste maatlepeltjes heb ik eens voor mijn verjaardag gekregen; geen idee waar ze vandaag komen. Oil & Vinegar misschien?
   Gr. Melissa

Leave a Reply