Ik weet natuurlijk ook wel dat de officiële benaming kruidnoten is, en niet pepernoten. Maar zo noem ik ze nu eenmaal. En ik heb gehoord dat de beste Klaas daar geen bezwaar tegen heeft. 😉

Wat heb je nodig?

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 7 tl speculaaskruiden
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 80 g boter (koud)
  • 4-5 el melk

 

Aan de slag!

Zeef het bakmeel boven een grote kom. Voeg kruiden, suiker en zout toe en meng even door. Voeg de boter toe en snij met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg.

Verpak in folie en laat ongeveer een kwartier rusten in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met papier. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven).

Draai van het deeg (dat is een beetje plakkerig) kleine balletjes ter grootte van een knikker (of ietsje groter) en leg die op ruime afstand van elkaar op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken, want in de oven lopen ze ietsje uit en krijgen zo hun halfronde vorm.

Bak in ongeveer 14 minuten in het midden van de oven gaar. Neem ze warm van de plaat en laat afkoelen.

 

 

Recept van Sunshine in my Kitchen