Tips & Trucs: Zelf voedsel / serveer-ringen maken

Ik kreeg het idee voor de vormpjes toen ik wat aan het experimenteren was met voedselringen. Je weet wel, van die roestvrijstelen ringen om eten mooi mee op te dienen. Ik besloot om kwarktaart te maken in 1-persoons porties. En dus had ik 10 van die ringen nodig.

Maar ik heb geen 10 van die dingen in mijn keuken rondslingeren, en om er nu 10 te gaan kopen… Geen goed(koop) idee. Dus ik toog naar de bouwmarkt, vond daar een mooi stuk regenpijp met een doorsnede van 8cm, en heb die in stukken van 6,5cm gezaagd. Wel even goed de randjes afgeschuurd, en goed uitgewassen. Maar verder prima om in de keuken te gebruiken. En een stuk voordeliger dan ‘echte’ voedselringen. Al zou ik deze variant niet gebruiken voor warm voedsel zoals rijst of aardappelpuree.

Wel een tip van mij: zeg maar niet dat je regenpijp hebt gebruikt. Je krijgt dan steevast een vies gezicht als antwoord. Mensen denken altijd dat je een stuk groenbeschimmelde pijp uit de dakgoot hebt getrokken. Je kunt beter mysterieus kijken en zeggen dat je je keuken-geheimen niet prijsgeeft…

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Hoi Melissa,
    Goeie tip! Dank je wel!
    Groetjes, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *