Tips & Trucs: Zelf voedsel / serveer-ringen maken

Ik kreeg het idee voor de vormpjes toen ik wat aan het experimenteren was met voedselringen. Je weet wel, van die roestvrijstelen ringen om eten mooi mee op te dienen. Ik besloot om kwarktaart te maken in 1-persoons porties. En dus had ik 10 van die ringen nodig.

Maar ik heb geen 10 van die dingen in mijn keuken rondslingeren, en om er nu 10 te gaan kopen… Geen goed(koop) idee. Dus ik toog naar de bouwmarkt, vond daar een mooi stuk regenpijp met een doorsnede van 8cm, en heb die in stukken van 6,5cm gezaagd. Wel even goed de randjes afgeschuurd, en goed uitgewassen. Maar verder prima om in de keuken te gebruiken. En een stuk voordeliger dan ‘echte’ voedselringen. Al zou ik deze variant niet gebruiken voor warm voedsel zoals rijst of aardappelpuree.

Wel een tip van mij: zeg maar niet dat je regenpijp hebt gebruikt. Je krijgt dan steevast een vies gezicht als antwoord. Mensen denken altijd dat je een stuk groenbeschimmelde pijp uit de dakgoot hebt getrokken. Je kunt beter mysterieus kijken en zeggen dat je je keuken-geheimen niet prijsgeeft…

← Vorig bericht

Volgend bericht →

3 Reacties

 1. Hoi Melissa,
  Goeie tip! Dank je wel!
  Groetjes, Monique

 2. Hele goede tip!
  Heb al wel een rollademaker van rioleringspijp (gebruikten we vroeger ook in de slagerij waar ik werkte), maar voor taartjes nog niet aan gedacht. Was op zoek naar hoge (7cm) kookringen.
  Heb wel een vraag: hoe krijg je de taartjes (of wat je erin maakt) eruit? Bij sommige RVS taartringen heb je stampers. Kwarktaartjes laten naar mijn idee niet makkelijk de zijkanten los. En een heel fijn en lang, dun mesje heb ik niet om het lis te snijden?
  Hoor graag uw reactie.

  • Melissa

   Ik gebruik meestal van die acetaatfolie. Die kun je bij de meeste winkels met bakspulletjes makkelijk krijgen. (Link) Dan kun je ze niet alleen makkelijk uit de ring krijgen, maar omdat ze helemaal doorzichtig zijn kun je ze ook laten zitten tijdens de presentatie – helemaal als je er leuke laagjes in hebt gedaan. Zo hou je extra stevigheid, en ook wat bescherming tijdens het eventuele vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *