Kipkerrie met champignons

Dit is eigenlijk een van de eerste echte recepten die ik maakte. Eerst als thuiswonende puber, en later in het studentenhuis. Wat voelde ik me dan (culinair) volwassen, om zo in de keuken bezig te zijn en uit mijn hoofd (want moeilijk is het niet) een recept te maken met verse ingrediƫnten. En iedereen vindt het ook lekker.


Bovendien is dit ook prima in te vriezen. En dat is dan weer handig voor drukke dagen. Het enige wat je hoeft te doen is rijst koken en de kipkerrie op te warmen. Binnen 15 minuten een maaltijd op tafel. (En een stuk schonere keuken dan wanneer je Jamie Oliver en zijn 15 minuten maaltijd probeert te maken.)
Ondanks dat ik dit recept zo vaak maak is het eigenlijk nooit veranderd. Hoe is de uitdrukking ook al weer? Aan perfectie is niets te verbeteren. Nou, dat gaat hier zeker op.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 kipfilet
  • 400 g champignons
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 200 ml heet water
  • 1 pakje roomkaas (zoals mon-chou)
  • 3 tl kerriepoeder
  • snufje chilipoeder

Aan de slag!

Snij de champignons in stukken en de lente-ui in smalle diagonale strips en de kipfilet in blokjes. Snij met een nat mes de roomkaas in kleine blokjes. Los het bouillonblokje op in het water.
Bak de champignons in wat boter of olie goudbruin en haal uit de pan. Bak de kipfilet bruin en doe de champignons weer terug in de pan Voeg de lente-ui toe en bestrooi met kerriepoeder, chilipoeder. Meng alles goed door elkaar en laat even bakken.
Voeg de blokjes roomkaas toe en laat al omscheppend een beetje smelten. Giet de bouillon erbij en roer tot alle roomkaas is opgelost en laat nog even goed doorwarmen. De saus hoort een beetje dun te zijn.
Lekker met rijst en gebakken uitjes.

 

 

Leave a Reply