Wat heb je nodig voor 1 quiche?

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 prei
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout & versgemalen peper
  • 2 filets gerookte makreel
  • 50 g geraspte kaas (of parmezaan)
  • ¼ cup panko
  • 2 eieren
  • hoge springvorm Ø 12 cm, of
  • lage springvorm Ø 22 cm

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleedt de quiche vormpjes met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm in de koeling tot gebruik.

Snij de prei in dunne halve ringen en bak een minuutje in wat boter. Voeg de tijm en slagroom toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat een paar minuten sudderen. Neem van het vuur en zeef het vocht eruit. Laat afkoelen.

Vlok de makreel in stukjes en meng met de kaas door de prei.

Verdeel de panko over de bodem en schep er het preimengsel op. Klop de eieren los met het opgevangen preivocht en giet over de preivulling.

Bak de quiche 45 minuten in de oven gaar.

 
 

Recept van Sunshine in my Kitchen