Echt een nostalgisch recept uit mijn kinderjaren. En nog steeds maak ik het iedere zomer. Wanneer de aardbeien op hun lekkerst zijn, en de zon overuren maakt staat er bij mij een grote schaal van deze yoghurt in de koelkast.
Dit is geen mager recept. Je moet hier echt volle yoghurt voor gebruiken. Geloof me, ik heb alles geprobeerd; magere yoghurt, halfvolle yoghurt, griekse yoghurt. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb wel een ‘light’-versie geprobeerd. Maar geen van alle geeft die echte volle smaak. Dus. Gebruik gewoon de volle variant, en denk maar zo: er zit ook fruit in.

Wat heb je nodig?

  • 1 liter volle yoghurt
  • 500 g aardbeien
  • (vanille) suiker naar smaak

Aan de slag!

Je kunt deze yoghurt op 2 manieren maken.

1: Meng de suiker met de yoghurt. Voeg daarna de in stukjes gesneden aardbeien toe. Laat rusten in de koelkast, en net voor het serveren nog een of twee keer doorroeren. Je krijgt dan van die roze streepjes door de yoghurt, omdat de aardbeien nog kleur afgeven.

2: Laat de in stukjes gesneden aardbeien even marineren in de suiker, en voeg daarna pas de yoghurt toe. Zo krijg je een extra roze yoghurt, maar zonder streepjes.