Hmmm. Als ik er alleen al aan denk loopt het water me in de mond. Ik hou van brownies. Niet allemaal; sommige recepten geven werkelijk vreselijke resultaten. Maar dit is een echt goede.
Heerlijke chocoladesmaak. Precies genoeg klefheid. Dat klinkt dan weer niet zo lekker als dat het is, maar geloof me. Niets is zo erg als een droge brownie. Het recept is super makkelijk, zelfs de meest beginnende keuken-kluns lukt het om deze brownies te maken en lekker te laten zijn.

Het enige kleine nadeel van dit recept is geduld. Ja, geduld. Niet omdat het zo lang duurt om te bakken. Helemaal niet eigenlijk, maar omdat de smaak pas na een dag het beste is. Tuurlijk, zodra de vorm uit de oven komt is het al lekker. Maar de echte brownie-smaak krijg je pas na een dagje rust.
En dat maakt het weer zo’n perfect recept. Morgen visite? Vandaag al op je gemak maken. Lekkers voor tijdens de feestdagen? Maak dit gewoon 1 tot zelfs 2 dagen van te voren, zonder de last-minute stress.

Ik gebruik hiervoor een vierkante bakvorm van 24x24cm. Maar eigenlijk elke vorm van ongeveer die afmetingen werkt. Een ringvorm van Ø24cm kan prima werken, of zelfs een gewone lage ovenschaal. Wel is het belangrijk om te bekleden met bakpapier. Dan til je de brownie er zo uit, en zorgt er voor dat de randen niet uitdrogen. Wat natuurlijk wel belangrijk is als je de brownies pas de volgende dag opeet.

Wat heb je nodig?

  • 100 g melk chocolade
  • 100 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 g suiker
  • 120 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacao poeder
  • bakvorm van 24x24cm

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vorm met bakpapier.
Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur de chocolade met de boter. Roer in een kom de eieren met de vanille en suiker los. Zeef de bloem met het cacao-poeder.
Haal, zodra de boter en chocolade gesmolten zijn de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Roer het eiersuikermengel erbij, en roer er daarna het bloemmengsel door.
Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven gedurende 25 minuten.


Recept van Sunshine in my Kitchen