Wat heb je nodig?

  • 2-3 zalmfilets
  • 4-5 mandarijnen of 2 mineola’s
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesam-olie
  • verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g broccoli
  • 400 g aardappels
  • 50 g smeerkaas
  • knoflookpoeder
  • zout & peper
  • sesamzaadjes

Aan de slag!

Snij de gember in plakken en de knoflook in grove stukken. Pers de mandarijnen uit, meng het sap met de sojasaus, sesam-olie, gember en knoflook. Leg de zalmfilets ni de marinade en leg in de koelkast voor minstens 15 minuten tot een paar uur.

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Neem de zalm uit de marinade en bak gedurende 15-18 minuten gaar.

Kook ondertussen de aardappels en broccoli gaar. Giet de aardappels af en stamp samen met de smeerkaas, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak tot een stevige puree. Voeg de broccoli toe en meng tot een stamp.

Serveer de zalm met de broccoli-stamp en bestrooi met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

 

Recept van Sunshine in my Kitchen