Ik heb geen keukenmachine. En daarmee bedoel ik een hak, rasp, schaaf en mix ding. Zo’n exemplaar van KitchenAid staat uiteraard wel op mijn verlanglijstje, maar op een of andere manier komt het er maar niet van. Ruimtegebrek in de keuken speelt mee, en ook de prijs weerhoud me er een beetje van.

Maar bovendien heb ik hem niet echt nódig. Ik heb een mandoline met schaaf- en raspmogelijkheden. Al ben ik daar niet meer zo’n fan van sinds ik het topje van mijn vinger eraf geschaafd heb. Maar dat was mijn eigen schuld, en nu ga ik er veel voorzichtiger mee om.

De belangrijkste reden is dat ik nog geen ‘echte’ keukenmachine heb gekocht is dat ik er eigenlijk al een heb. Het hakmolentje van mijn staafmixer… Daarin hak ik uien fijn voor een boemboe, hak ik chocolade voor in cupcakes, kruiden voor de kruidenboter, noten voor in de cake en noem maar op. Het werkt allemaal. Het enige nadeel is dat het niet in grote hoeveelheden tegelijk gaat en ik dus wat langer bezig ben. Wat ook niet zo goed gaat is alles-in-een-cakebeslag. Zo een waar je alles in de mixer stopt, aanzet en vervolgens een kant en klaar beslag hebt voor een cake. Maar aan de andere kant; ik vind koken leuk, dus wat is er dan leuk aan het niets-doen?