Dit recept heb ik afgekeken van mijn schoonmoeder. Super simpel, en lekker. Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat ik hiervan een ruime portie overhoud voor de lunch van de volgende dag. En het liefst ook nog voor de dag daarna.

In de zomer voor bij de bbq, in de wat koudere maanden voor bij de gourmet. En als het maar eventjes kan, gewoon door de week met sla. Of zonder sla.

Mijn schoonmoeder maakt dit met mini schelpjes. Die kon ik de eerste keer in de supermarkt niet vinden, en heb toen macaroni gebruikt. Later bleken die schelpjes niet bij de pasta’s te liggen, maar bij de soep, naast de vermicelli. Tja. Het maakt voor de smaak niets uit natuurlijk, maar nu hebben we ieder onze eigen versie.

Ik neem meestal bruscetta kruiden, al smaakt het ook prima met een ‘gewone’ Italiaanse kruidenmix.

 

Wat heb je nodig voor 4 pers als bijgerecht, en daarna nog over voor lunch?

  • 200 g macaroni
  • 1 blokje kippen- of groentebouillon
  • 1 tl (gemalen) bruscetta kruiden
  • 1 klein blikje (200 g) luncheon meat
  • 5-6 el mayonaise
  • zout & peper

Aan de slag!

Breng ruim water aan de kook, voeg het bouillonblokje en de macaroni toe. Kook al dente gaar. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Spoel de macaroni af onder koud water tot ze helemaal zijn afgekoeld, en laat dan goed uitlekken. Roer ook een paar keer door, zodat ook alle water uit de holtes van de buisjes lekt.
Meng een eetlepel van het hete kookvocht met de kruiden, zodat ze een beetje kunnen wellen.
Haal het vlees uit het blik en snij in kleine blokjes. Ongeveer net zo groot als de stukjes macaroni.
Meng de afgekoelde, uitgelekte macaroni, de stukjes vlees, de gewelde kruiden en de mayonaise goed door elkaar. Voeg eventueel nog een klein beetje kookvocht toe zodat de mayonaise goed gemengd raakt. Breng op smaak met zout en peper.
De salade is meteen eetbaar, maar kan ook prima een dag in de koelkast bewaard worden.

 

 


Recept van Sunshine in my Kitchen