Gerookte kip salade

Deze maand is mijn bijdrage van de FoodBlogSwap aan de late kant. Als excuus heb ik dat trouwen toch wel iets meer tijd in beslag nam dan ik van te voren dacht. Jep, de verloofde heeft sinds een paar dagen een upgrade gekregen naar echtgenoot.
Nu zijn we inmiddels weer terug in een wat meer normaal ritme, dus werd het tijd voor een gerechtje van Claudia. Zij schrijft op haar blog Mango & Monaco niet alleen over haar kook-avonturen, maar ook reisverhalen. Een leuke afwisseling.
Na het bekijken van haar recepten koos ik al vrij snel voor de kip-wrap. Tijdens het maken ervan besloot ik echter om het niet in een wrap te rollen, maar gewoon als salade te eten. Wij namen er gebakken aardappeltjes bij, maar ik denk dat het ook erg lekker zal smaken bij een bbq ofzo.
De verhoudingen van de ingredi├źnten heb ik wel een beetje aangepast. De komkommer en paprika zijn wat waterig, dus ik heb ze eerst wat laten uitlekken op een keukenpapiertje. En na het mengen meteen geserveerd. Als ik deze salade van te voren zou maken, dan denk ik dat ik de komkommer en paprika wat langer laat uitlekken, en pas op het laatste moment zou toevoegen. Mijn ervaring met komkommer is namelijk dat al het vocht eruit loopt, en het anders een waterig geheel wordt.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 kleine gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1/3 komkommer
  • 2 el mayonaise
  • 2 el chilisaus

Aan de slag!

Schil de komkommer. Snij in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in kleine blokjes. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Maak de paprika schoon en snij ook in kleine blokjes. Leg ze bij de komkommerstukjes.
Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Meng de lente-ui en kipfilet met de mayonaise en chilisaus. Voeg de uitgelekte komkommer en paprika toe en roer nog eens goed om. Serveer direct.

 

Recept van Sunshine in my Kitchen

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Leuke keuze! De komkommer is inderdaad normaal wat aan de waterige kant daarom gebruik ik hem ook altijd zonder zaadlijsten en even afdeppen! Ga dit ook eens als bijgerecht proberen i.p.v. op een wrap, lijkt me ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *