Soms zijn recepten zo vervelend. Begrijp me niet verkeerd. Ik hou van koken, bakken en algemene dingen in de keuken maken. Wat ik onhandig vind zijn ellenlange lijsten met ingrediënten, lastige procedures en onduidelijke beschrijvingen. Het liefst wil ik niet 15 minuten bezig zijn met het verzamelen van tig ingrediënten, en hoef ik niet elke 30 seconden het recept na te lezen wat ik moet doen. Nee, geef mij maar een recept waar je met een handvol ingrediënten op een makkelijke manier iets lekkers van kunt maken. Zo’n recept wat je na 1 of 2 keer maken uit je hoofd kent.

Mijn maximum is 6 ingrediënten. En dan tel ik zout en peper niet mee. Net als water of olie om in te bakken. Zulke dingen wijzen voor zichzelf. Ik wil niet beweren dat ik alleen maar simpele recepten volg. Ik ga me ook wel eens te buiten aan die lange lijsten. Maar ik vind het wel een aparte categorie waard,