Zomerse prei stamppot

Ik hou wel van stamppotten, maar in de zomer is me dat toch te machtig. Tot ik dit recept vond. Al het lekkere van een stamppot, en toch lekker licht.

Ik pureer de aardappels zonder melk, omdat de kruidenkaas deze al smeuïg maakt, en ondanks dat ik de prei goed laat uitlekken blijft daar ook nog wat water aanzitten. Ik gebruik alleen peper om de puree op smaak te brengen. De kruidenkaas en de ham zijn naar mijn mening al zout genoeg.

De ham die ik gebruik is net welke ik in huis heb. Ardennerham, coburgerham of prosciutto, dat maakt niet zo uit. Net wat je lekker vindt.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 g aardappels
  • 3 middelgrote preien, alleen het witte en lichtgroene deel
  • ½ kuipje kruiden roomkaas
  • 100 g rauwe ham
  • 2 eieren
  • peper

Aan de slag!

Schil de aardappels en kook ze in gezouten water gaar.
Snij de prei in de lengte doormidden en was het zand eruit. Snij ze in halve ringen van ongeveer een halve centimeter breed. Kook gaar in gezouten water.
Kook de eieren tot ze hard zijn. Snij de ham in stukjes.
Stamp de aardappels fijn, kruid met gemalen witte peper en roer er de kruidenkaas doorheen zodat er een smeuïge puree ontstaat. Giet de prei af en laat goed uitlekken. Roer ze samen met de ham door de puree.
Pel de eieren, snij ze in partjes en verdeel over de stamp.

 


Recept van Sunshine in my Kitchen

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. We hebben zojuist genoten van deze stamppot. Erg lekker en gaat hier zeker vaker op tafel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *