Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 200 g bospeen/wortel (5-6 st)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 blokjes kippenbouillon
  • 1,5 l water
  • ¼ tl laurier
  • ¼ tl nootmuskaat
  • ¼ tl piment
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • 1/8 tl chilipoeder
  • flinke draai peper
  • zout naar smaak
  • 30 g boter
  • 2 el bloem
  • 125 g jong belegen kaas
  • 150 g cheddar (plakjes)

Bereiden

Snij de ui in stukjes. Fruit aan in wat boter of olie. Voeg de knoflook en ui toe en bak eventjes mee. Voeg dan de broccoli toe, samen met de bouillon, water en alle kruiden. Laat koken tot de broccoli gaar is. Verwijder wat van het kookwater voor de roux.

Pureer met een staafmixer. Niet super glad.

Andere pan de boter smelten. Bloem bakken en kookvocht van de broccoli toevoegen. Voeg de roux toe aan de soep, samen met de kaas.

Controleer smaak en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation