Kwarktaart met kokos en tropische vruchten

Dit is weer een variant op een standaard kwarktaart. Deze keer gebruikte ik een gewone springvorm, maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met 1-persoons vormpjes zoals hier.

Ik gebruikte in plaats van slagroom een pakje kokosroom. Dat geeft net een subtiel verschil, zonder dat het overheersend is. Mocht je dat juist wel lekker vinden, dan zou je bijvoorbeeld ook het gewone water vervangen door kokoswater.

 

Wat heb je nodig voor 1 springvorm, of 10 personen?

  • 1 pak mix voor kwarktaart, naturel
  • 60 g boter
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml kokosroom
  • 2 kleine blikjes tropisch fruit op sap
  • 2 blaadjes gelatine

Aan de slag!

Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en meng met de kruimels voor de bodem. Verdeel over de vorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
Mix de kwarkvulling volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de bodem en laat opstijven in de koelkast.
Week de gelatine in koud water. Pureer de vruchten met het sap met de staafmixer. Voeg eventueel nog 1-2 eetlepels water toe. Verwarm op laag vuur. Knijp de gelatine uit en meng met de vuchtenpuree. Roer goed door zodat de gelatine oplost. Laat een beetje afkoelen. Verdeel over de kwarktaart en laat in de koelkast helemaal opstijven.

 

 

Leave a Reply