Geïnspireerd door de vele recepten voor zogenaamde mug-cakes die de ronde doen. Deze is misschien wel ietsje meer werk dan de gemiddelde mug-cake, maar van alle varianten die ik heb geprobeerd blijft dit de lekkerste. De banaan zorgt voor een bepaalde structuur, die de brownies heerlijk zacht houdt. En ook de pindakaas zorgt daarvoor. Jammer genoeg (of gelukkig, net waar je van houdt) proef je die niet in het uiteindelijke resultaat, maar zorgt wel voor extra smeuïgheid.

Ik gebruik voor deze brownies geen mok. Dat eet niet lekker, en de meeste mokken zijn sowieso te klein. Je moet hier Amerikaanse formaten hebben. Ik gebruik hiervoor twee jampotten die ik ooit heb gekocht voor zelfgemaakte jam, maar die inmiddels exclusief voor deze brownies worden gebruikt. Een tip: het beslag rijst in de magnetron tot minstens het dubbele volume, dus hou daar rekening mee.

Ik gebruik hiervoor mijn vertrouwde ‘officiële’ maatlepels. Maar ik merkte dat ik te veel afwas creëerde omdat ik voor zowel de boter als de pindakaas en melk en de droge ingrediënten een andere/schone maatlepel nodig had. Dus nu weeg ik de pindakaas en boter gewoon af. Dat scheelt gedoe.

Wat heb je nodig voor 2 brownies?

  • 2 el (30 g) boter
  • 1 grote, rijpe banaan
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 el (30 g) gladde pindakaas
  • 2 el melk
  • snufje zout
  • ¼ tl vanille-extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 4 el zelfrijzend bakmeel

Aan de slag!

Smelt de boter. Prak de banaan fijn, en meng met de suikers, pindakaas, gesmolten boter, melk, zout en vanille door elkaar. Zeef er de cacao en bakmeel boven en mix tot een glad beslag. Verdel over 2 magnetron-bestendige schaaltjes. Zet ze gedurende 90 seconden (anderhalve minuut) op vol vermogen in de magnetron. Neem ze voorzichtig (heet!) eruit en serveer direct.

Eet smakelijk!

 

Recept van Sunshine in my Kitchen