Ik denk niet dat deze saus ook maar in de verste verte in de buurt komt van een echte Italiaanse saus komt. Dit is een echte Hollandse jaren-tachtig versie. De saus waar ik mee opgroeide. Nog steeds maak ik dit zoals ik leerde van mijn moeder. Ik heb wel eens geprobeerd te variƫren, maar ik kom toch steeds weer terug bij het origineel.

Ondanks dat het een heel makkelijk recept is, is het ook heel fijn om op voorraad in de vriezer te hebben. Ik verdubbel regelmatig de hoeveelheden en heb dan een snelle maaltijd in de vriezer liggen. Ontdooien en opwarmen duurt niet lang, en in de tussentijd heb ik wat spaghetti gekookt. Heerlijk voor een drukke en hectische dag.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • spaghetti
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 500 g gehakt
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree

 

Aan de slag!

Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de champignons in vieren. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de paprika in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak de champignons gaar en bruin. Neem uit de pan en hou apart. Verhit nog wat olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg de paprika toe en bak eventjes door. Verkruimel er dan het gehakt bij en rul het gehakt tijdens het bakken. Voeg de italiaanse kruiden en tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg de champignons toe en warm alles nog goed door.

Giet de spaghetti af en serveer met de gehaktsaus.

Eet smakelijk!


Recept van Sunshine in my Kitchen