Koekjes in een pot

Koekjes met havermout, cranberry, witte chocolade en pecannoten

Wat is er nu leuker dan een cadeau krijgen? Nou, koekjes cadeau krijgen natuurlijk! Alleen jammer natuurlijk dat je die dan meteen moet opeten. Ach vooruit, dat is eigenlijk helemaal niet erg. Want hallo…? Koekjes eten!?

Maaruh, om te geven is het wel handig om iemand koekjes cadeau te doen die niet meteen taai worden. De oplossing: geef een kant en klare mix. Vooral als je het mooi in een glazen pot verpakt ziet het er toch leuk uit?
In deze pot heb ik cranberry koekjes met witte chocolade en pecannoten gedaan. Het enige wat er niet inzit (ivm bederven) is het ei en de boter. Dus heb ik op het label wat ik erbij doe de beschrijving van het maken gezet, en de hoeveelheid ingrediënten die nog toegevoegd moeten worden.

De pot is gewoon een standaard maat voorraadpot. Soms neem ik ook wel eens een weckpot, dat ziet er ook leuk uit. Vooral als je er van een stukje geruit papier of stof om de bovenkant doet. Bij een pot met een rechte zijkant zoals op de foto zet ik de tekst meestal op een stuk papier wat ik dan met dubbelzijdige tape om de pot heen plak, als een etiket. Bij weckpotten is de zijkant meestal gebogen. Dan maak ik van de tekst een label die ik met een mooi lint om de hals van de pot heen bind.

Natuurlijk zijn deze koekjes ook lekker om gewoon zo te maken. Het is dan wel makkelijker om eerst de boter, suiker en eieren te mengen. Daarna de bloem erdoor te doen, en als laatste de chocolade, pecannoten en cranberry’s.

 

Wat heb je nodig voor een pot van 750 ml?

 • 90 g bloem
 • 30 g donkerbruine basterdsuiker
 • 75 g haver
 • 60 g bloem, vermengd met een snufje zout en ½ tl bakpoeder
 • 45 g lichtbruine basterdsuiker
 • 100 g kristalsuiker
 • 50 g gehakte pecannoten
 • 100 g gehakte witte chocolade
 • 75 gehakte gedroogde cranberry’s

 

Aan de slag!

Doe op bovenstaande volgorde de ingrediënten in de pot. Begin met onderin de bloem, en eindig bovenin de pot met de cranberry’s.
Verdeel de lagen voorzichtig op elkaar, druk vooral de randen een beetje plat met een lepel.
Druk van bovenaf alles wat aan als blijkt dat de deksel er niet op past. Of vul eventuele leegtes bovenin op met een stuk gefrommeld bakpapier of een mooi gekleurde papieren servet. (Zo blijven de lagen intact, en worden ze niet door elkaar geschud.)
Voeg een label toe, of plak een etiket op de pot met de volgende tekst:

 

Feestelijke koekjes
Roer de inhoud in een grote kom goed door elkaar met een pollepel. Voeg 125 gram gesmolten boter en 1 geklutst ei toe. Meng alles tot een deeg. Rol met natte handen balletjes ter grootte van een bitterbal en leg deze op ruime afstand van elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat 5 minuten op de plaat afkoelen, en daarna op een rooster.
Eet smakelijk!

 

 
Recept van Sunshine in my Kitchen

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 reacties

 1. Melissa je ‘koekjes in een pot’ zijn echt top!!! Thx voor de inspiratie 🙂

 2. Leuk recept, ik heb het geprobeerd, maar in een fles van 750 ml, aandrukken lukt niet en het paste er bij lange na niet in! Heb een apart wekpotje met 100 gram suiker en 75 gram cranberry’s er naast gedaan. Wat ook prima was, maar hoe zou dat nu komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *