Ik hou niet zo van pittig eten. De eerste paar happen gaat nog wel, maar daarna kan ik alleen nog maar denken aan aan dat branderige gevoel van mijn tong en lippen, en kan ik niet meer genieten van het eten zelf. Vriend T. heeft daar nog meer last van. Bij hem speelt dan zijn maag op. Dus echt pittig wordt er niet gekookt. Maar tja, sommige gerechten zijn natuurlijk wel lekker. Dus laat ik daar de pepers en dergelijke achterwege en maak ik een mildere variant.


Zoals hier mijn chili con carne. Het ‘chili’ gedeelte bestaat uit een snufje cayenne peper. Mild van smaak, maar wel erg lekker. En natuurlijk kun je ook wat meer pit toevoegen als je dat wel lekker vind. Jij bent de kok.
Meestal verdubbel of verdrievoudig ik het recept. Je kunt dit namelijk prima invriezen. Zo heb ik altijd chili bij de hand. Opwarmen en eten maar. Meestal geeft ik er tortilla-chips bij. Kun je zo lekker gebruiken om mee op te lepelen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode paprika
 • 1 blik (420 g) kidney bonen
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 blik (400 g) tomatenstukjes
 • ½ tl paprikapoeder
 • ¼ tl komijn
 • ¼ tl chilipoeder
 • ½ tl cacaopoeder
 • 150 g gehakt

Aan de slag!

Snipper de ui, pers de knoflook, snij de paprika in kleine blokjes. Doe de kidneybonen in een zeef of vergiet en spoel na met water tot alle schuim weg is.
Verhit wat olie of boter in een pan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de knoflook en paprika toe en bak een paar minuten door. Voeg de tomatenpuree toe en bak even door. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en de kidneybonen toe. Roer de kruiden en cacaopoeder erdoor.
Bak in een hapjespan de gehakt zonder boter of olie rul. Doe het gebakken gehakt bij de chili. Roer goed door en laat zo’n 20 minuten op zacht vuur sudderen. Breng eventueel nog op smaak met wat zout, peper of extra chilipoeder.

 
 
Recept van Sunshine in my Kitchen