Ik hou van alle appel-baksels. Appeltaart, appelflap, gevulde appel, apple-pie, appelcake, appelkoekjes, appelbeignets, etc etc. Je snapt het wel. En vriend T. zegt er ook geen ‘nee’ tegen. Dus deze cake-achtige, fluffige, luchtige appelwolkjes waren al opgegeten voordat ze goed en wel waren afgekoeld.

Zelfs voordat ik er een foto van kon maken! Gelukkig zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken, dus was het geen enkel probleem om er nog meer te maken. En toen hebben we ons netjes gedragen, en ze meegenomen om op het werk uit te delen.

Wat heb je nodig voor 12 koekjes?

  • 50 g suiker
  • ½ tl vanille-extract
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 50 g zachte boter
  • 115 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 appel

Aan de slag!

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes
Mix de suiker, boter, vanille en zout romig. Voeg het ei toe. Meng de bloem en bakpoeder door elkaar. Voeg toe aan het botermengsel. Mix er de appels doorheen.
Vorm met 2 lepels 12 hoopjes van het deeg. Bak in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 12-15 minuten.

 

 
Recept van Sunshine in my Kitchen