Dit recept ontstond toen ik eens wortelstamp (hutspot) wilde maken. Ik had echter geen gehakt of worst of speklappen in huis. Alleen wat shoarmavlees. Ik heb dat toen samen klaargemaakt en de smaken bevielen me wel. Ik ben toen verder aan het experimenteren gegaan en uiteindelijk hierbij uitgekomen. De dadels geven net een wat exotischere smaak aan het geheel.

In mijn supermarkt hebben ze alleen maar enorme winterwortels, dus ik gebruik er maar een. Maar je kunt natuurlijk ook een paar exemplaren gaan.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 50 g gedroogde dadels
  • 300 g shoarmavlees
  • 2 uien
  • 1 flinke winterwortel (of 2 kleinere)

Aan de slag!

Snij de dadels in stukjes. Was de wortel en snij in reepjes of schuine plakjes. Doe samen in een pan en voeg water toe tot de wortels net onder staan. Kook de wortels en dadels gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
Snij de uien in reepjes. Bak de shoarma in een ruime pan, zonder boter of vet in 4-5 minuten gaar. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bak de uien gaar in het achtergebleven bakvet. Voeg als de uien gaar zijn 5 el van het kookvocht toe en laat inkoken. Voeg het vlees met de vrijgekomen vleessappen, de gekookte wortels met de dadels toe. Meng alles door elkaar en warm door.
Lekker met aardappelpuree.

 


Recept van Sunshine in my Kitchen