Ik vind tilapia een heerlijke vis, en ik heb altijd wel zo’n zak met filets in de vriezer liggen. Dit is een heerlijk makkelijk en snel recept. Binnen een half uur staat het op tafel. En dan bedoel ik een echt half uur, geen Jamie Oliver half uur. Dat wil zeggen. Ik heb nog geen kokend water, geen voorgesneden groenten, en de vis is nog gewoon bevroren. En bovendien: de keuken ziet er na afloop niet uit als een slagveld!

Eerst gebruikte ik om de vis te stomen mijn bamboe stoommandjes. En dat ging prima. De laatste tijd gebruik ik mijn elektrische stomer daarvoor. Een cadeautje van verloofde T. En dat is helemaal handig. Je vult het ding met water, je legt je filets in de bakjes, deksel erop, en aanzetten. Et voila! 15 minuten later een perfect gestoomde vis.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • (volkoren) spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 90 g rode pesto (1 klein potje)
  • 125 g crème fraîche (1 klein kuipje)
  • 2 tilapia filets (diepvries)
  • evt peterselie voor garnering

Aan de slag!

Ontdooi de tilapia filets, dep droog en bestrooi met zout en peper. Stoom ze in 15 minuten gaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Snipper de ui. Fruit aan in wat olie. Was de courgette. Snij in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak even mee. Voeg de pesto toe, roer door en meng er de crème fraîche door, samen met 2 el van het kookvocht van de spaghetti. Laat even doorwarmen.

Giet de pasta af. Verdeel over 2 borden. Lepel er de saus over en leg de gestoomde vis erop. Bestrooi eventueel met wat gedroogde peterselie ter garnering.

Tips voor het koken in 30 minuten: Begin met het water op te zetten voor de spaghetti (en eventueel voor het bamboe stoommandje). Leg de bevroren visfilets in een ondiepe schaal en giet er lauwwarm water bij. Vervang zo’n beetje elke 3-5 minuten het water wanneer het is afgekoeld. Snipper ondertussen de ui en courgette. Zo heb je binnen 15 minuten ontdooide vis, gehakte groenten en kokend water. (Let wel: als je op deze manier vis ontdooit moet je wel hem wel direct gebruiken.)

 

Recept van Sunshine in my Kitchen