img_2544

Ingrediënten

  • 115 g boter
  • 2 grote peren
  • 100 g suiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl vanille
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • ½ tl speculaaskruiden (of kaneel)
  • 175 g bloem

Bereiden

Bekleed een bakvan van 22x22cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200˚C.

Smelt de boter. Meng de suikers en de vanille door elkaar. Voeg de boter toe.

Meng in een aparte kom de bloem met het zout, bakpoeder en speculaaskruiden.

Schil de peren en snij ze in blokjes.

Meng het ei bij het boter en suikermengsel. Voeg dan de peren en het bloemmengsel toe en spatel door elkaar.

Doe het deeg in de vorm en bak in zo’n 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation