Herfstige perencake

Wat heb je nodig?

  • 115 g boter
  • 2 grote peren
  • 100 g suiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl vanille
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • ½ tl speculaaskruiden (of kaneel)
  • 175 g bloem

 

Aan de slag!

Bekleed een bakvan van 22x22cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200˚C.

Smelt de boter. Meng de suikers en de vanille door elkaar. Voeg de boter toe.

Meng in een aparte kom de bloem met het zout, bakpoeder en speculaaskruiden.

Schil de peren en snij ze in blokjes.

Meng het ei bij het boter en suikermengsel. Voeg dan de peren en het bloemmengsel toe en spatel door elkaar.

Doe het deeg in de vorm en bak in zo’n 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.

 

BewarenBewaren

Leave a Reply