Sticky toffee pudding

 

Een van mijn aller favorietste dingen. Hier mogen ze me ’s nachts voor wakker maken.

Wat heb je nodig voor 1 cake?

  • 200 g ontpitte gedroogde dadels
  • 225 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g boter, in stukjes
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml slagroom

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de dadels in kleine stukjes en laat 10 minuten weken in het water. Breng aan de kook en laat goed doorkoken. Roer van de warmtebon af het bakpoeder erdoor en laat afkoelen.

Verwarm de boter in de magnetron tot zacht en roer met de suiker, vanillesuiker en zout luchtig. Klop er een voor een de eieren door. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en roer dit er goed doorheen. Schep de dadels erdoor en schenk het beslag een cakeblik met bakpapier. Bak de cake in 35 à 40 minuten gaar.

Doe de ingrediënten voor de saus alvast in de pan en roer tot de suiker met de room is gemengd. Zet zo’n 10 minuten voor het einde van de baktijd de pan op een laag vuur en verwarm tot de suiker en boter zijn gesmolten. Laat even koken (nog steeds op laag vuur) en giet 2/3 van deze saus over de warme cake. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot de cake de saus heeft geabsorbeerd.

Laat de cake nog 10 minuten buiten de oven staan voordat u er stukken van snijdt. Serveer met de rest van de saus.

 

 

 

Leave a Reply