Dit is zo’n lekker makkelijke soep die je in no-time in elkaar kunt flantsen. Zonder dat het afdoet aan smaak. Het liefst gebruik ik tijdens het koken zo min mogelijk pakjes en zakjes. Hier gebruik ik een pot geconcentreerde kippenbouillon met vlees. Ik kan me er namelijk echt niet toe zetten om zelf bouillon te trekken. En de keren dat ik het probeer is het resultaat meestal om te huilen. Dus geeft mij maar zo’n pot, en lekkere soep.

De balletjes komen uit de diepvries.

Mijn moeder bakt altijd de champignons op in een pan voordat ze ze bij de soep doet. Ze hebben dan een mooi bruin kleurtje, en een sterkere smaak. En ik moet bekennen dat ik haar voorbeeld volg.

Heldere soep met prei champignons en balletjes

Ingredi├źnten voor 4 personen

  • 1 pot bouillon met kippenvlees
  • 1 dunne prei
  • 150 g champignons
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 portie soepballetjes
  • 1 el ketjap
  • gemalen witte peper
  • 2 el fijngehakte selderie

Bereiden

Doe de bouillon in een soeppan. Haal het vlees met 2 vorken wat uit elkaar, zodat je geen hele grote stukken hebt. Vul de lege pot nog 2x met water en doe in de soeppan erbij. Breng aan de kook.

Was de prei en snij in dunne ringetjes. Snij de champignons in plakjes. Bak ze even aan in een koekenpan zodat ze wat kleur krijgen. Doe samen met de prei bij de soep en laat eventjes doorkoken. Voeg de soepballetjes toe en warm even door.

Breng de soep op smaak met ketjap en peper. Roer er vlak voor het serveren de selderie doorheen.

Eet smakelijk!

Champignons over? Kijk eens bij Kliekjes saus.

 

 


Recept van Sunshine in my Kitchen