Dit is erg handig om in de vriezer te hebben liggen. Ik weet nooit wanneer ik in de mood ben voor soep. Het voordeel van vooruit maken is dat ik de balletjes alleen maar hoef op te warmen in de soep, en ik niet aan de slag hoef met het kruiden, draaien en afkoken van het gehakt wanneer ik zin heb in een snelle soep. En ik moet zeggen dat ik niet eens de moeite neem om te ontdooien. Meestal gooi ik een bevroren klont balletjes in de koekende soep. Easy-peasy.

Ik neem meestal rundergehakt, soms half-om-half. Qua formaat ga ik meestal voor een forse knikker. Klein genoeg om een een heleboel van in de soep te doen, maar groot genoeg om in te kunnen bijten.

Ketchup doe ik er altijd door, en soms leuk ik het nog wat op door en verse gehakte selderie door de kneden.

Ingrediënten

  • 1 kilo gehakt
  • zout en peper
  • ketchup
  • 1 blokje bouillon

Bereiden

Kruid het gehakt met zout en peper, en meng er een flinke kneep ketchup door. Meng goed door elkaar. Draai er balletjes van.

Breng in een pan water met het bouillonblokje aan de kook. Doe er de balletjes bij, en breng weer aan de kook. Roer er voorzichtig doorheen om de balletjes los van elkaar te krijgen. Laat enkele minuten doorkoken. Schep eventueel tussendoor het schuim eraf. Giet de balletjes af en laat helemaal afkoelen. Verpak in porties in de vriezer.

Eet smakelijk!