Dit is een variatie op mijn pastasaus met courgette en rode pesto. Ik dacht nog tilapia in de vriezer te hebben liggen, maar dat bleek toen ik aan het koken ging niet zo te zijn. In een vlaag van inspiratie bedacht ik me dat ik ook best een blikje tonijn aan de saus kon toevoegen. En wow. Dat smaakte goed.

Zo goed zelfs dat ik deze variant nog veel vaker heb gemaakt. Al maak ik ook nog regelmatig de gestoomde variant. Die voelt wat lichter en sjieker aan. Deze versie met tonijn smaakt wat voller, en is misschien wat meer een versie voor de koudere maanden van het jaar.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • spaghetti
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 blikje tonijn
  • 90 g rode pesto (1 klein potje)
  • 125 g crème fraîche (1 klein bekertje)

Aan de slag!

Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui. Fruit aan in wat olie. Was de courgette. Snij in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak even mee.

Voeg de pesto en tonijn toe, meng door elkaar en roer er de crème fraîche door, samen met 2 el van het kookvocht van de spaghetti. Laat even doorwarmen. Serveer met de spaghetti.

 

Recept van Sunshine in my Kitchen