Dit recept voor pasta-saus is ooit ontstaan op een dag toen ik besloot allerlei kliekjes in de koelkast op te maken. En het bleek zo’n hit te zijn dat ik het vaker maakte. Nu is het eigenlijk zo dat ik niet eens meer wacht op kliekjes, ik koop er gewoon de ingrediënten voor.

De hoeveelheden kun je makkelijk aanpassen. Soms heb ik meer of minder champignons of chorizo-worst. Soms bak ik er nog een restantje paprika door. Laatst had ik geen ketchup meer in huis, en heb ik dat vervangen door een blikje tomatenpuree. Kortom, een makkelijk en toch ook veelzijdig recept. Ik serveer het met pasta naar keuze. Meestal ga ik voor spaghetti, maar nu eens voor macaroni.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1/3 stuk chorizo-worst
  • 150 g champignons
  • ½ courgette
  • ½ bosje lente-ui
  • 200 g gehakt
  • 3 flinke knepen ketchup

Aan de slag!

Haal het velletje van de chorizo-worst en snij de worst in kleine blokjes. Bak ze in een droge pan knapperig. Neem uit de pan en hou in een grote kom apart.
Snij de champignon in stukjes en bak in de vrijgekomen olie van de chorizo bruin. Haal uit de pan en doe in de kom bij de chorizo.
Snij de courgette in kleine blokjes en bak ook in de pan. Neem eruit en doe in de kom erbij. Snij de lente-ui in ringen, bak en doe in de kom.
Bak in de pan het gehakt rul. Doe de inhoud van de kom weer in de pan en roer alles goed door elkaar. Doe de ketchup erbij en eventueel een beetje van het kookvocht van de pasta. Meng goed door elkaar en laat alles doorwarmen.
Lekker met pasta en wat geraspte parmezaanse kaas.

 


Recept van Sunshine in my Kitchen