Cupcakes met een heerlijk delicate zoete smaak. Ze kwamen tot stand toen ik een kistje mandarijnen had gekocht, en na een aantal dagen besefte dat ik ze nooit allemaal op zou kunnen eten voordat ze niet meer goed zouden zijn. In de eerste versie van dit recept raspte ik ook nog wat schil mee, maar op een of andere manier smaakte dat helemaal niet zo lekker. Mandarijn heeft naar mijn mening namelijk heerlijk zoet sap, maar verschrikkelijk bittere schil. In tegenstelling tot citroen bijvoorbeeld haalt de rasp van een mandarijn de smaak van het sap niet naar boven. Dus toen ik de tweede keer een poging waagde heb ik het rasp achterwege gelaten, en het resultaat was heerlijk.

Deze cakejes smaken heerlijk zoals ze zijn, maar als ik ze extra feestelijk wil maken versier ik ze met een laag royal icing. Ik heb het niet zo op rauwe eiwitten, en deze heerlijke cakejes moeten natuurlijk eetbaar zijn voor alle leeftijden, dus ik maak gebruik van zo’n zak met poedermix. Die maak ik dan niet aan met water, maar met wat mandarijnensap, om zo extra smaak te geven. En vooruit, soms drup ik er ook nog wat oranje kleurstof door, voor een extra kleurig resultaat.

Ik maak het mezelf gemakkelijk, en mix het beslag ik een keukenmachine, maar je kunt dit natuurlijk ook met de hand maken. Roer dan de boter en suiker zacht, meng er de eieren, vanille-extract en sap door, en spatel er als laatste de bloem door.

Wat heb je nodig voor 6 cupcakes?

  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g suiker
  • 75 g zachte boter
  • 1 ei
  • ¼ tl vanille-extract
  • 3-4 el mandarijnensap

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180˚C

Mix in een keukenmachine alle ingrediënten door elkaar. Verdeel over 6 vormpjes en bak zo’n 18 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

 

 

Recept van Sunshine in my Kitchen