Een simpel, eenvoudig, maar geniaal recept. Spitskool is een van mijn favoriete groentes. Je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het is makkelijk klaarmaken, wat ook wel eens handig is voor een doordeweekse werkdag. Het heeft iets relaxt om aan tafel de wraps te smeren en op te rollen.

Het gehakt is kruidig, de spitskool zacht van smaak, maar met een knapperige bite. De smeerkaas is pittig en zacht tegelijk en de wrap geeft een licht zoetige smaak. Echt heerlijk.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400-500 g rundergehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ spitskool
  • 6 kleine, of 4 grote wraps
  • 1 kuipje smeerkaas

Aan de slag!

Snij de spitskool in reepjes van zo’n halve cm breed.
Bak in een pan, zonder boter of olie, het gehakt rul. Voeg de kerrie toe en bak nog even door. Doe de spitskool erbij en schep door het gehakt. Laat zo’n 5 minuten meebakken.
Verwarm ondertussen de wraps. Neem ze uit de verpakking. Maak je handen nat onder de kraan, en wrijf lichtjes over elke wrap. Leg ze op elkaar op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 1 minuutje in de magnetron.
Besmeer een wrap met smeerkaas, lepel er eenzesde, (of eenvierde, afhankelijk van de grootte van de wraps) in een lijn over. Rol de wrap eromheen.

 

Spitskool over? Probeer eens: Spitskool met kip en sesam.

 


Recept van Sunshine in my Kitchen