Spitskool met kip en sesam

Dit is een redelijk nieuwe favoriet van me. De spitskool smaakt op zich redelijk neutraal, en dat laat zich prima combineren met deze smaakmakers. Door de kip met een laagje maizena te bakken krijg je heerlijk malse stukjes. De sesamolie geeft dat speciale smaakje, en als laatste maakt de seroendeng het helemaal af. Ik ben het een keer vergeten, en ik bleef maar iets missen aan de smaak. Seroendeng is een mengsel van geroosterde kokos en pinda’s. Ik koop het gewoon kant en klaar in een potje en strooi het er op het laatst (royaal) over.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 volle el sesam
  • ½ spitskool
  • 1 kipfilet
  • 1 el maizena
  • zout en peper
  • 1 el (wok)olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 2-3 lente-uitjes
  • 1 el sesamolie
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el seroendeng

Aan de slag!

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.
Snij de stronk uit de spitskool en en snij de bladeren in dunne reepjes. Snij de kip in kleine stukjes en meng met de maizena, zout en peper. Rasp de gember, pers de knoflook en snij de lente-ui in kleine ringetjes.
Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de spitskool 1 minuut. Giet af en doe terug in de pan, met het deksel erop om warm te houden.
Verhit de wokolie in een wokpan en bak hierin de kipstukjes gaar. Voeg de sesamolie, gember en knoflook toe. Roer om. Voeg de sesamzaadjes en de lente-ui toe en bak eventjes meer. Voeg de oestersaus toe en roer om. Voeg de geblancheerde spitskool toe en meng alles door elkaar. Strooi voor het serveren de seroendeng erover.
Lekker met rijst.

 

Spitskool over? Probeer eens deze Spitskool wraps.

 

 

 

Leave a Reply