Varkensfiletreepjes met mango en paprika

Het is weer tijd om te foodblog-swappen. Een initiatief van Nederlandse en Vlaamse bloggers om elkaars gerechten te maken. Ik mocht deze keer een recept kiezen van de blog van Daisy.  Jammie, wat heeft ze veel lekkere dingen op haar site staan.

Daisy lijkt redelijk wat overeenkomsten met mij te hebben. Ze is net zo oud, houdt ook niet van bitter, en — afgaande op haar restaurant recensies — komt ze ook uit dezelfde regio als ik. Leuk is dat.

Maar terug naar de recepten. Pff, dat is moeilijk kiezen zeg. Uiteindelijk heb ik al dat lekkers terug kunnen brengen naar een top 5. Als je het recepten overzicht van Daisy bekijkt lijkt ze een fan van mango en brie te zijn. En gelijk heeft ze.

En toen kwam het lastigste gedeelte. Uit die 5 een keus maken. Heb er maar gewoon een dobbelsteen bij gepakt, en ik rolde 3 ogen. Dat is dus nu mijn ‘opdracht’ geworden.

Ik kook natuurlijk voor 2 personen, dus de hoeveelheden moesten wel even vertaald worden. Ik hou er niet van om een halve mango gebruiken. Daar nam ik dus gewoon een hele van, de rest heb ik wat aangepast. Ik had geen zin om er nog apart groente bij te serveren, dus heb ik verhouding wat meer paprika genomen. En ik heb het Aziatische tintje nog wat meer versterkt door er geraspte gember bij te doen en het beetje op smaak te brengen met wat sesamolie.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 g varkensfilet reepjes
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje lente-uitje
  • 1 kleine mango
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 el maizena
  • ½ tl sesamolie
  • neutrale of arachide olie om in te bakken

Aan de slag!

Doe het vlees in een schaaltje, voeg ketjap en citroensap toe en laat een kwartiertje marineren.
Snij de paprika’s in blokjes, haal het vruchtvlees van de mango van de pit en snij in blokjes. Pers de knoflook, rasp de gember en snij de ui in schuine ringetjes.
Verhit wat neutrale olie in een pan. Bak de paprika en lente-ui even aan. Neem uit de pan.
Neem het vlees uit de marinade. Bewaar de marinade. Schep het vlees om met de maizena. Verhit wat olie in de pan, voeg de knoflook en gember toe. Schep een paar seconden om, en voeg dan het vlees toe. Roerbak zo’n 4 minuten. Voeg dan de sesamolie, de mangoblokjes en de marinade toe. Bak nog 2 minuten. Laat de saus een beetje indikken.
Serveer met gekookte rijst.

 

 

1 Comment

  1. Daisy

    25 februari 2014 at 21:02

    Leuk dat je dit receptje uitgetest hebt! Het ziet er heerlijk uit! 🙂

Leave a Reply